©Fysiotherapie Wommels – 2023

Specialisaties

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Fysiotherapie is ook nuttig bij het aanleren van een betere houding, een beter evenwicht, om een betere ademhalingstechniek aan te leren of te leren ontspannen.
Meer informatie op: www.defysiotherapeut.com

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd.

Klachten in de wervelkolom of ledematen kunnen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Dergelijke stoornissen van het gewricht worden ook wel functiestoornissen genoemd. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en je houding en bewegingen te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Oedeemtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De oedeemfysiotherapeut houdt zich bezig met de behandeling van patiënten die last hebben van (lymfe)oedeem: een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Onze oedeemtherapeut is opgeleid volgens de methode Vodder en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister oedeemtherapie.

Tijdens de behandeling wordt ritmisch en heel zacht spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en de lymfebanen. Dit wordt ook wel manuele lymfedrainage genoemd en het heeft als doel de afvoer van het lymfevocht te stimuleren.

De behandeling bestaat naast het geven van de massage uit het geven van voorlichting en advies, bewegings- en ademhalingsoefeningen, zwachtelen en/of lymfetaping.

Oedeemtherapie is toepasbaar bij:

 • (borst)kanker, na operatieve verwijdering van lymfeklieren, bij beschadiging van weefsel door littekens, bestraling, chemotherapie.
 • na een operatie
 • na een ongeval
 • bij oedeem t.g.v. doorbloedingsstoornissen
 • verstuikingen
 • bloeduitstortingen
 • dystrofieën
 • bepaalde reumatische aandoeningen
 • en diverse andere aandoeningen

 

Revalidatie is een medische term die herstel betekent, of letterlijk weer valide worden na een ongeval of medische ingreep. Het revalidatieproces kan behoorlijk ingewikkeld zijn, en zowel lichamelijke als psychische aspecten omvatten. Soms is behandeling in een revalidatiecentrum de beste optie. Een aantal medische ingrepen (bv. een nieuwe heup of knie) of herstel na een CVA, hernia, kunnen goed in de eerste lijn (fysiotherapiepraktijk) worden begeleid. Aandacht voor de situatie thuis is dan belangrijk omdat dat de omgeving is waar de cliënt moet kunnen herstellen. Bij revalidatie dient de fysiotherapeut vaak verder te kijken dan zijn eigen vak en contacten te onderhouden met andere disciplines. In onze praktijk zijn deze contacten ruim aanwezig.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van elastische tape; dit kan worden toegepast om bepaalde spieren te stimuleren of te ontspannen, maar ook om pijn te dempen en vocht af te voeren.

Toepassingen:

 • het (na)behandelen van (sport)blessures
 • het verminderen van ontstekingen en het verminderen van vochtophopingen door afvoer van het lymfe-vocht
 • houdingscorrectie
 • behandeling van overbelastingsklachten
 • ondersteunen van de gewrichtsfuncties door vergroten van de stabiliteit en/of correctie van de bewegingsrichting en het stimuleren van het houdings- en bewegingsgevoel.

Al onze medewerkers zijn hierin geschoold.

Meer informatie op: www.fysiotape.nl

COPD is de verzamelnaam voor chronisch obstructief longlijden. Deze ziekte heeft niet alleen gevolgen voor uw longen, maar ook vaak voor het dagelijks functioneren. Met name inspanning leidt tot benauwdheid en hoestbuien, daarom is het begrijpelijk dat iemand met COPD liever lichamelijke activiteiten mijdt.  Maar het is juist belangrijk om uw conditie op peil te houden. Doordat u minder gaat bewegen, gaat uw conditie achteruit en worden de COPD-klachten erger. Hierdoor gaat u nog minder bewegen en zo kom u in een neerwaartse spiraal terecht. Daar komt u maar op één manier uit: Kom en blijf in beweging!

Hiervoor is de COPD oefentherapie bedoeld. Zodat u op uw eigen niveau kunt werken aan uw conditie, spierkracht en uithoudingsvermogen.

Bekkenfysiotherapie is fysiotherapie bij bekkenklachten zoals:

 • ongewild verlies van urine en/of ontlasting
 • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
 • heel vaak moeten plassen
 • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting
 • verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen
 • pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen
 • pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem
 • begeleiding bij operaties in de onderbuik
 • bekkenpijn en lage rugklachten in de perioden rond en na de zwangerschap en bevalling
 • bekkenpijn en lage rugklachten door andere oorzaken dan zwangerschap of bevalling.

Soms speelt schaamte een grote rol bij deze problemen, dat is erg jammer. Iedereen kan er last van krijgen dus probeer over dit taboe heen te stappen.

Onder balans verstaan we in dit verband orde handhaven in het lichaam zonder onnodige spierkracht. In balans zijn staat daarmee gelijk aan optimale (ont)spanning. Dit is van groot belang. Hiermee kunnen langer bestaande klachten van of acute verstoringen in het bewegingsapparaat verholpen worden. Er wordt geoefend onder wiebelige omstandigheden om juist veel informatie aan het zenuwstelsel te geven. Het trainen is dus vooral leren en naar je lijf luisteren, zoeken naar comfort, vertrouwen krijgen.

De training is geschikt voor een groot scala aan klachten/ziektebeelden.

Voorbeelden:
Lage rugklachten, scoliose, fibromyalgie,  na operatie van schouder en knie,  hyperventilatie, sportspecifieke klachten.

Het concept is ontwikkeld door Chris Groothoff , stabiliteitstrainingscentrum Heerenveen

Sites voor meer uitgebreide informatie:

www.balansenstabiliteit.nl

www.stabiliteitstrainingscentrum.nl

 

Adres

Fysiotherapie Wommels
It Bosk 84
8731 BM Wommels
0515-331431
info@fysiotherapiewommels.nl

OpeningstijdenMaandag


7:30 – 18:30
Dinsdag8:00 – 21:00
Woensdag7:30 – 18:30
Donderdag7:30 – 21:00
Vrijdag7:30 – 18:30
In het weekend zijn we gesloten